Palvelut

Asumispalvelut

TuposVillan ryhmäkodit on suunniteltu ympärivuorokautista hoitoa ja huolenpitoa tarvitseville kehitysvammaisille. Hulinassa asuu vakituisesti 11 asukasta ja Vilinässä 9. Tilat on invamitoitettu, joten myös liikuntarajoitteisten liikkuminen on esteetöntä. Jokaisen asiakkaan käytössä on oma, vähintään 12m2:n huone sekä viihtyisät yhteiset tilat. Asiakkaat osallistuvat mahdollisuuksien mukaan kaikkiin kodin askareisiin. Jokaiselle asiakkaalle on nimetty omahoitaja avustamaan mm. henkilökohtaisissa hankinnoissa. Yhteistyö omaisten kanssa on tiivistä.

Päivätoiminta

TuposVilla tarjoaa asiakkailleen myös mielekkään päivätoiminnan, jonka toteutuksesta vastaa päivätoimintaohjaaja. Varsinaisen päivätoiminnan lisäksi ohjaajat järjestävät asiakkaille mm. kirjasto- ja elokuvakäyntejä, retkiä ja erilaisia elämyksiä.

Tilapäishoito

Vilinän yksikössä on yksi tilapäishoitopaikka omaishoitajien vapaiden mahdollistamiseksi. Tilapäispaikalla vieraillessaan kotona asuva kehitysvammainen saa uusia ihmissuhteita sekä mahdollisuuden harjoitella itsenäistymistä turvallisessa ympäristössä.