Tuposvilla

Palvelut

ASUMISPALVELUT

TuposVillan ryhmäkodit on suunniteltu ympärivuorokautista hoitoa ja huolenpitoa tarvitseville kehitysvammaisille aikuisille. Tilat ovat invamitoitettuja, joten myös liikuntarajoitteisten liikkuminen on esteetöntä. Jokaisen asukkaan käytössä on oma, omien mieltymyksien mukaan sisustettu 12-16m2 huone sekä viihtyisät yhteiset tilat. Molempien yksiköiden sydämenä toimii iso tupakeittiö joissa vietetään yhdessä paljon aikaa mm. pelaillen, tv:tä katsellen, musiikkia kuunnellen ja leipoen. Asukkaat osallistuvat mahdollisuuksien ja mielenkiintonsa mukaan erilaisiin kodin askareisiin ruoan valmistelusta erilaisiin pihatöihin. Jokaiselle asukkaalle on nimetty omahoitaja joka auttaa mm. henkilökohtaisissa hankinnoissa. Yhteistyö omaisten kanssa on tiivistä.

VIRIKETOIMINTA

TuposVillassa on erikseen nimettynä yksi viriketoiminnan ohjaaja, jonka tehtävänä on suunnitella ja antaa asukkaille sekä yksilöllistä että pienissä ryhmissä tapahtuvaa viriketoimintaa. Viriketoiminnan lähtökohtana on jokaiselle asukkaalle erikseen tehty viriketoimintasuunnitelma, jossa yhdessä viriketoiminnan ohjaajan, asukkaan sekä työntekijöiden kanssa mietitään millainen viriketoiminta sopisi kullekin asukkaalle ja toisi mielekästä sisältöä juuri hänen arkeensa.

TILAPÄISHOITO

Vilinän yksikössä on yksi tilapäishoitopaikka, johon omaiset voivat tuoda kotona asuvan kehitysvammaisen turvalliseen, kodinomaiseen ympäristöön omien vapaapäiviensä ajaksi. Tilapäispaikalla vieraileva saa uusia ihmissuhteita ja vertaisryhmän, sekä mahdollisuuden harjoitella itsenäistymistä turvallisessa ympäristössä. Tilapäispaikka toimii myös asumisvalmennuspaikkana itsenäistyvälle kehitysvammaiselle.

Lähtökohtana on ajatus normaalista elämästä: